מוצרי ספיגה מעניקים חופש תנועה לקשישים וגם לצעירים בכל העולם

הגיל המבוגר מביא עימו הרבה ניסיון חיים וחוכמה. אך יחד עם השנים החולפות עובר הגוף שורה של שינויים. כמעט כולם עוברים את מוצרי ספיגהזה, שינויים בתדירות מתן השתן ולאחר מכן גם שליטה פחות טובה על הסוגרים. הבשורות הטובות: שורה של מוצרי ספיגה יעילים יכולים לשפר את איכות החיים. המוצרים הללו מגיעים במידות מגוונות וברמות ספיגה לפי הצורך.

מוצרי ספיגה הם הרבה יותר מרק חיתולים למבוגרים

לפעמים מכנים את מוצרי הספיגה לבני הגיל השלישי בשם הגנרי "חיתולי מבוגרים". אבל איך שלא נסתכל על זה, המונח הזה מוטעה מאוד. מרבית הקשישים שמשתמשים במוצרי ספיגה אינם צריכים להשתמש במוצרים בעלי כושר הספיגה המכסימליים. למשל אין בהם צורך כאשר יכולת השליטה בסוגרים ומתן השתן מתנהלים כסדרם במהלך היום.

השימוש בחיתולי מבוגרים כפי שהם מתאים במיוחד לקשישים הסובלים ממצב סיעודי מלא או כאשר מדובר בקשישים במצב דמנטי כזה או אחר. למשל חולי אלצהיימר שבדרך כלל פשוט לא מספיקים להגיע לשירותים, שאין בהם את המודעות המספקת או שעלולים לשכוח את הדרך לחדר הנוחיות הקרוב.

במובן הנרחב של המילה, מוצרי ספיגה כוללים לצד חיתולי מבוגרים גם פדים בעלי כושר ספיגה נמוך יותר אך יעיל. פדים יכולים לשמש פתרון לא רק לקשישים אלא גם לקבוצות אוכלוסייה נוספות. כך, למשל עבור נשים בהיריון או כאלה שמרגישות התרופפות ברצפת האגן. פתרונות נוספים כוללים מיני תחתונים סופגים, מכנסוני ספיגה.

פתאום אפשר לנשום לרווחה

מוצרי ספיגה לבני הגיל השלישי מאפשרים ממש לשנות סדרי עולם. הם מאפשרים לנשום לרווחה, בפרט כאשר מוצאים את הפתרון הנכון שעשוי מחומרים נושמים. חומרים שגם כוללים שכבה שכולאת את הנוזל וגם מסוגלת לבודד את הריחות הלא נעימים. ההשלכות ברורות: מי שקודם לכן הרגיש בושה כבר לא צריך להסתגר בבית. המוצרים האיכותיים נלבשים מתחת לבגדים ולא ניתן להבחין בהם. יצרנים כיום מציעים גזרות טבעיות ונוחות, לרבות כאלה שיתאימו לאנשים רזים וגם לבעלי משקל עודף. ההתאמה למבנה הגוף ביחד עם כושר ספיגה מאפשרים חזרה לשגרת החיים, השתתפות בפעילות חברתית מחוץ לבית. יציאה מהבית לכל מקום ולכל פעילות, מבלי לחוש באי נוחות.

מתי כדאי לשקול מוצרים בעלי כושר ספיגה מקסימלי?

אין צורך לבחור במוצרי ספיגה בעלי כושר ספיגה מכסימלי בכל מצב של דליפת שתן או קושי בשליטה על הסוגרים. לפני שבוחרים מוצרי ספיגה לשימוש עצמי, להורים או למטופלים (במוסד סיעודי או בבית אבות), צריך להביא בחשבון כמה דברים למשל, מבנה הגוף. שנית, רמת אי השליטה. שלישית, מוצרים קודמים שנעשה בהם שימוש. רביעית, שימוש בתרופות משתנות.

כאשר יכולת ספיגה בינונית מצליחה לכלוא את הנוזל, אין דליפות ואין ריח, ניתן להסתפק במוצר מסוג זה. אם תחתונים סופגים כולאים את הנוזל, אין צורך לעבור לחיתולים. יחד עם זאת, עשויים להיות מצבים שבהם עדיף שימוש במוצר מסוג אחד לשעות היום ובמוצר אחר לשעות הלילה. לדוגמה, אנשים שמתקשים לשלוט על הסוגרים בלילה ולא מספיקים לקום מהשינה, ישתמשו בלילה בחיתולי מבוגרים וביום בפדים או מכנסונים סופגים. חולים שנזקקים לתרופות משתנות ייעשו שימוש במוצרי ספיגה בעלי כושר ספיגה מוגבר.

בעת בחירת מוצרי פסיגה כדאי לתת את הדעת הפרמטרים הבאים:

  • מוצר ספיגה איכותי יכלא את הנוזל בפנים, ללא נזילות.
  • מוצרים בעלי יכולת סגירה רב פעמית יכולים להשיג נוחות גבוהה והתאמה לגוף.
  • מוצרי ספיגה חזקים במיוחד דרושים לספיגה לילית ולאנשים המטופלים במוסד או רתוקים למיטה.
  • מגע משיי נעים: אם מוצר ספיגה קודם לא היה נעים למגע ויצר גירוי, חפשו מוצר אחר. החליפו לסוג אחר שיהיה רך, נושם ואוורירי יותר.

אולי יעניין אותך גם:

מצב סיעודי אצל צעירים – זכויות ביטוח סיעודי

טענות דחייה נפוצות לביטוח סיעודי

הקשר של מחלות דמנציה ואלצהיימר למצב סיעודי


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715451

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר